24 Şubat 2022 Perşembe

Yeni Arayışlar Zirvesinde Başkanlar ne dedi-Yılmaz Parlar

 

   BİLİŞİM  MÜZİK MODA  SAĞLIK  GIDA  OTOMOTİV  EMLAK KİTAP  MAGAZİN  SİNEMA  KÜLTÜR SANAT


Turizm Zirvede Başkanlar Ne Dedi


Başkanlığını Ekonomi Gazeteciler Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak’ın yaptığı Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Turizm Araştırma Geliştirme Platformu (TU-AR) “İnovatif Adımlar, Kadın Girişimciliği ve Markalaşma” Temalı Turizmde Yeni Arayışlar Zirvesinin 2. ncisini 22 Şubat 2022 Salı günü Gayrettepe Dedeman Hotelde Gerçekleştirdi. 


Düzenlenen zirveye, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Ordu Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler katıldılar. 



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler,  “Ordu turizmini 12 aya çıkardık. Ordu’nun 300 şelalesi var. Kanyonları, yaylaları mevcut. gelin Karadeniz’in turizmini keşfedin”




Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Turizmde inovasyon tüm politikaların önünde olmalı”




YAPDER Başkanı Celal Topak “Turizm Araştırma Geliştirme Platformu olarak pandemi başladığından beri turizm sektöründe neler yapabiliriz, sorunlara çözüm nasıl bulabiliriz diye bir beyin fırtınası toplantısı gerçekleştirmiştik. İlk önerilerimizden biri hibrid turizm oldu.”


Açılış konuşmalarında YAPDER Başkanı Celal Topak “Turizm Araştırma Geliştirme Platformu olarak pandemi başladığından beri turizm sektöründe neler yapabiliriz, sorunlara çözüm nasıl bulabiliriz diye bir beyin fırtınası toplantısı gerçekleştirmiştik. İlk önerilerimizden biri hibrid turizm oldu. Önemli bir gelişme olarak da Antalya’da bir otelimiz hibrid turizmi başlattı, sonra dalga dalga yayıldı. Sonra online geziler başladı. Turizm sektörü ayakta durmak için çeşitli çalışmalara imza attı. Biz de elimizden geldiğince destek vermeye çalıştık. Vermeye de devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde Düzce’de gerçekleştirilen kongrede de ilginç fikirler ortaya çıktı. TU-AR, Ekonomi Gazetecileri, Yeni Arayışlar Girişimi Platformu olarak bu fikirlerin toparlanması açısından çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkenin refahının yukarıya çıkması noktasında kendi işlerimizin yanı sıra yapılması gerekenlerin çalışması içerisindeyiz” dedi 


“Turizmde inovasyon tüm politikaların önünde olmalı” diyen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Turizmin tüm ülkeler içinde önemli olduğunu vurguladı. Düzce’nin turizmde sıçrama yapmasını gelirlerini büyütmesini istihdamının artmasını sahip olduğu potansiyelin tam kapasiteyle  harekete geçirmesi için ekip arkadaşlarıyla projeler ürettiklerini açıkladı.


Doğal turizm kaynaklarından şelale, Deniz, ormanlara ve Ankara -İstanbul ortasında lokasyona sahip olduklarını, Fındık aromatik bitkileri oluşunu, dört mevsimi yaşayan bir kentlerinin var olduğunu ifade etdi. 

Ören yerleri hakkında Roma medeniyetinin en önemli eserlerinden olan iki bin yıllık Konuralp antik kente büyük önem verdiklerini ve arkeoljik kazıların devam etdiğini, 2023 yılında turizmin hizmetine sunacaklarının altını çizdi.

TÜRSAB ile birlikte proje yürüttüklerini, Koruköy Tabiat Parkı’ndaki 32 hektarlık alanı sürdürülebilir turizme kazandırıackalrını ilave etdi. 300 milyon TL’lik bir yatırımla beş yıldızlı otel ile konaklamaya katkı sağlıyacaklarını söyledi. 



Özlü “Bilim sanayi ve teknoloji bakanlığım döneminde birbirini besleyen bilim, sanayi ve teknoloji politikalarının gelip dayandığı Ar-Ge, inovasyon ve tasarım olduğunu yaşayarak tecrübe ederek gördüm. Bu düğümü çözmemiz gerekiyor. Ar- Ge inovasyonun tüm politikalarımızın başına koymak zorundayız. Çünkü yaşadığımız çağda yeniliğin ve teknolojinin sonu yok.Endüstri 5.0’ın tartışıldığı son yıllarda artık turizmde inovasyonunda tüm platformlarda konuşulmasının zamanının geldiğini düşünüyorum.”dedi 


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler,  “Ordu turizmini 12 aya çıkardık Ordu’da üç ay olan turizm sezonunu 12 aya yaydık Düşünen Ordu, Üreten Ordu, Yarışan Ordu”  Sözleriyle Turizmde önemli destinasyon olacaklarını işaretledi.


Güler, Sektörün temsilcilerine, yıldızlar ordusuna hitap etmekten mutluluk duyuyorum şeklinde sözlerine başladı. Güler, özetle “Yeni arayışlar başlığını sadece turizm, teknoloji değil, tüm konular hakkında yeni arayışlar peşinde olmamız gerek diye düşünüyorum. Dünya değişiyor. Şartlar değişiyor, onu aşmak en büyük hedefimiz olmalı. Yeni arayışlar noktasında Kar festivalleri de yapıyoruz. Karadeniz’in müthiş bir tarih kültür birikimi var. Yeniden keşfediyoruz Turizmin potansiyeli çok yüksek. İkinci potansiyelimizde kadınlarımız. İlimizi ve  tüm Karadeniz’i kapsayan yeni bir turizm planı oluşturulmalı. Gemi seyahati, sağlık turizmi gibi alanlarda yenilikleri bölgeye kazandırabiliriz”  dedi 


Zirve de üç panel gerçekleşti.  



 “Turizmde Destinasyonun Markalaşmaya Katkısı” Konulu panelin moderatörüğünü Beyza Toksoy üstlendi. Randa medya kurucu ortak Dilruba Hocaoğlu, Kenan Yavuz Etnoğrafya müzesi Başkanı Kenan Yavuz, Bentour İstanbul Destinasyon Yönetmeni Turizm Marka ve Yönetim Danışmanı Sevda Yılgaz Panelistleri oluşturdu. 



Seda Güler Moderatörlüğünde “Turizmde Yeni Arayışlar, Kış turizmi ve Alternatif Turizm Adımları” konulu panel gerçekleşti. Kastamonu Kadın derneği Genel Başkanı Emine Çelik, İletişim ve Marka Danışmanı Nur Undey, Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim kurul Başkanı Murat Cahit Cıngı, Wyndham Hotels-resorts Emea Türkiye Genel Direktörü Ayça Bilgin Beslen Panel konuşmacılarıydı. ;



“Turizmde İnovatif Adımlar, Kadın Girişimciliği ve İnovatif Adımlar” Konulu Panelde  Moderatör Gülcan Tuğ, Konuşmacılar; Seven Tour Yönetim Kurul Başkanı Deniz Tüfekci, Maji sanat Galerisi Sahibi Gaye Donay, Holimax Yönetim Kurul Başkanı Ramazan Becer  idi.

Zirve panel sonrası başarılı isimlere plaket verildi. Toplu fotoğraf çekimiyle son buldu



yilmazparlar@yahoo.com

1 yorum:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=c8mvrkGXDBQ

    https://turizmkultursanat.com/



    https://turizmkultursanat.com/turizmde-yeni-arayislar/


    http://www.gazeteekonomi.com/turizmde-gerilla-pazarlama-makale,195863.html


    https://parlarmedya.com/


    https://parlarmedya.com/turizmde-gerilla-pazarlama/


    https://www.nethaberajans.com/23022022turizmdeyeniarayislar.html


    https://turizm7gazete.blogspot.com/2022/02/turizmde-gerilla-pazarlama-ylmaz-parlar.html

    https://parlarmedya.blogspot.com/2022/02/turizmde-gerilla-pazarlama-ylmaz-parlar.html

    https://avrupapost.blogspot.com/2022/02/turizmde-gerilla-pazarlama-ylmaz-parlar.html

    https://gokkusagiturizm.blogspot.com/2022/02/turizmde-gerilla-pazarlama-ylmaz-parlar.html

    https://ozgurgurses.blogspot.com/2022/02/turizmde-gerilla-pazarlama-ylmaz-parlar.html




    https://baskangazetesi.com/


    https://baskangazetesi.com/turizm-zirvede-baskanlar-ne-dedi/

    https://ekonomiprofil.com/


    https://ekonomiprofil.com/turizmde-inovatif-adimlar-kadin-girisimciligi/

    https://siyasidunya7.blogspot.com/2022/02/yeni-arayslar-zirvesinde-baskanlar-ne.html

    https://poitikasesi.blogspot.com/2022/02/yeni-arayslar-zirvesinde-baskanlar-ne.html


    https://gazetepost.blogspot.com/2022/02/yeni-arayslar-zirvesinde-baskanlar-ne.html


    https://jurnal-gazete.blogspot.com/2022/02/yeni-arayslar-zirvesinde-baskanlar-ne.html

    YanıtlaSil